Bikefit

 

Bli snabbare och minska risken för skador

 

En bra utförd bikefit gör dig snabbare samtidigt som den minskar risken för att dina knän, höfter eller din rygg börjar krångla. Precis som i våra övriga tjänster ser vi till helheten när vi utför en bikefit. Vi erbjuder 3 olika nivåer. Bikefit bas för Racer och MTB. Bikefit PRO/Bikefit Pro+ för Racer, MTB och Tempo/Triathlon. 

 

Bikefit Bas

Bas är vår enklast form av bikefit, den är för dig som vill att någon med öga för aerodynamik, kraftutveckling och biomekanik ska kolla på din sittställning. Vi inleder med att prata om din cykelhistorik, ev tidigare skador och målsättning med din sittställning. Efter det är det dags för dig att hoppa upp på din cykel som vi satt fast i en trainer. Med våra mätverktyg till hjälp ser vi till att du sitter inom ramen för vad som anses normalt eller enligt dina önskemål att sitta. Vi använder de komponenter och inställningsmöjligheter som din cykel har. Skulle du t ex behöva byta styrstam hjälper vi dig med det också. (OBS! Ej för tempo och triathloncyklar. Väl istället Bikefit 3D) 

Tidsåtgång ca 30-45min 

Pris: 590:- (+300kr för 2 cyklar)Bikefit 3D


Bikefit 3D ger dig optimala förutsättningar att sitt rätt på cykeln, undvika skador och få ut all kraft i pedalerna. Vi använder här ett avancerat 3D verktyg (3D kamera) för att mäta alla relevanta vinklar samtidigt som du trampar på cykeln. Innan vi börjar med din bikefit gör vi en screening där vi mäter din rörlighet och kollar av snedheter i rygg/höft. Du får såklart berätta hur du upplever din sittställning idag, skadehistorik och komma med önskemål och berätta om vad du ska använda cykeln till. Vid behov byter vi ut komponenter för att hitta helt rätt i din sittställning. Det ingår även en sadelanalys där du får möjlighet att testa olika sadlar (om du inte är nöjd med den du har). Med dig hem får du före och efterbilder med all data som vi har mätt fram med hjälp av vår 3D kamera.

Tidsåtgång ca 60-90min 

Pris: 990:- (+300kr för 2 cyklar)


Bikefit 3D Plus

Efter att vi är klara med din Bikefit 3D går vi igenom rörlighetsövningar samt styrkeövningar specifikt för vad du behöver för att kunna sitta ännu bättre på din cykel. Rörlighetsträningen ger dig möjlighet till att sitta mer aerodynamiskt utan att låsa muskler/leder. Styrketräningen ger dig mer kraft i benen och bättre rundtramp för utveckla dig som cyklist. Kort sagt är detta en Bikefit 3D, plus övningar för styrka och rörlighet. 
Tidsåtgång ca 90-120min 

Pris: 1290:- (+300kr för 2 cyklar)