Bikefit

Bli snabbare och minska risken för skador

En bra utförd bikefit gör dig snabbare samtidigt som den minskar risken för att dina knän, höfter eller din rygg börjar krångla. Precis som i våra övriga tjänster ser vi till helheten när vi utför en bikefit. Vi erbjuder 3 olika nivåer. Bikefit bas för Racer och MTB. Bikefit PRO/Bikefit Pro+ för Racer, MTB och Tempo/Triathlon. 


  Bikefit Bas

  Bas är vår enklast form av bikefit, den är för dig som vill att någon med öga för aerodynamik, kraftutveckling och biomekanik ska kolla på din sittställning. Vi inleder med att prata om din cykelhistorik, ev tidigare skador och målsättning med din sittställning. Efter det är det dags för dig att hoppa upp på din cykel som vi satt fast i en trainer. Med våra mätverktyg till hjälp ser vi till att du sitter inom ramen för vad som anses normalt eller enligt dina önskemål att sitta. Vi använder de komponenter och inställningsmöjligheter som din cykel har. Skulle du t ex behöva byta styrstam hjälper vi dig med det också.


  Tidsåtgång ca 30-45min 

  Pris: 490:-


  Bikefit Pro

  Med denna bikefit tar vi hänsyn till hur rörlig du är. Ofta är det rörligheten som hindrar en cyklist från att sitta i önskad position och samtidigt få ner kraft i pedalerna. Det vanligaste felet man gör är att “låsa” höften så att effekten i rundtrampet minskar drastiskt. Vi inleder likt Bikefit bas med att prata om din cykelhistorik, ev tidigare skador och målsättning med din sittställning mm. Sedan är det dags för dig att lägga dig på britsen där vi mäter din rörlighet i fot- knä- och höftled. Denna data ligger till stor grund för hur vi kommer placera dig på cykeln. Vi justerar positionen och kollar hela tiden av med siffrorna vi fick från rörlighetstestet. När detta samspelar med dina mål vi inledningsvis pratade om har vi fått fram din nya sittposition. Kräver din nya position att vissa komponenter på din cykel byts ut kan vi hjälpa till med det. Vid behov konsulteras vår sjukgymnast om det finns en skada eller andra liknande problem. 
  Tidsåtgång ca 45-90min 

  Pris: 990:-

  Bikefit Pro +

  Efter att vi är klara med din Bikefit PRO går vi igenom 2-3 rörlighetsövningar samt 3-4 styrkeövningar specifikt för vad du behöver för att kunna sitta ännu bättre på din cykel. Rörlighetsträningen ger dig möjlighet till att sitta mer aerodynamiskt utan att låsa muskler/leder. Styrketräningen ger dig mer power i benen och bättre rundtramp för utveckla dig som cyklist. Kort sagt är detta en Bikefit PRO plus övningar för styrka och rörlighet. 
  Tidsåtgång ca 120min 

  Pris: 1290:-