Längdskidor och Rullskidor

Kurser och privatlektioner


Att lära sig åka skidor på ett effektivt sätt kan vara en utmaning. Det är mycket teknik och koordination som ska stämma. Att ha någon som ger tips om bra teknikövningar samt ger input på detaljer i just din teknik kan vara väldigt värdefult. Våra instruktörer är erfarna inom längdskidträning och pedagogik så att du ska få ut så mycket som möjligt av en kurs eller lektion. Nedan kan du läsa om de olika uppläggen.

  Privatlektion

  Vi erbjuder privatlektioner där du får riktigt bra kvalitétstid med vår instruktör. Vi utgår från dina mål och förutsätttningar och anpassar lektionen till det som du vill förbättra. Du får med dig övningar hem som du har testat under träningspasset och som du sedan kan träna på på egen hand. Vid behov anväder vi kamera eller andra hjälpmedel för att du ska kunna effektivisera din skidåkning. Du väljer själv om du vill vara ensam och få en privatlektion eller om ni är ett par eller en mindre grupp som vill köra tillsammans. Skriv i bokningen hur många ni är och kort om vad ni vill få ut av lektionen. 

  Pris: 1 person 849 kr (60min)

  Pris: 2 personer 549 kr/person (60min)

  Pris: 3-6 personer 449 kr/person (75min)

  Ev. spåravgift tillkommer

  Längdskidor kurser

  En skidkurs består av lektioner i grupp där du får en röd tråd att följa med ett tydligt mål. Kurserna är för dig som är nybörjare eller känner att du vill ta din skidåkning ett steg till.

  En kurs består av tretillfällen. 

  De tre lektionerna sker på snö uppe på billingen och består av olika moment där du får lära dig alla delarna i klassisk skidåkning och hur du på ett bra sätt tar dig fram i spåren både uppför, på platten och i branta nedförsbackar. 

  Kurser vintern 2022:

  Nybörjarkurs klassisk med start 13:e jan kl 18.00-19.15 (tre torsdagar, 1 500kr/person)

  Nybörjarkurs skate med start 18:e jan kl 18.00-19.15 (tre tisdagar, 1 500kr/person)

   

  Spåravgift tillkommer

  Anmäl dig till en kurs genom att maila till info@30k.se
  Rullskidor kurser

  En skidkurs består av lektioner i grupp där du får en röd tråd att följa med ett tydligt mål. Kurserna är för dig som är nybörjare eller känner att du vill ta din skidåkning ett steg till. Vi håller oss till små grupper om max 8 deltagare per ledare för att bibehålla en hög kvalitet där du blir sedd och får individuell feedback på din åkning.

  En kurs består av tretillfällen. 


  Kurser 2021:

  Provapå kurs rullskidor klassisk och skate

  Söndagen den 23:e maj kl 10.00 – 12.00

  Ett perfekt tillfälle för dig som vill testa på det här med rullskidor. Här kommer du kunna låna utrustning kostnadsfritt och testa på rullskdidor samt få feedback och tips från våra instruktörer. Det enda du behöver ta med är hjälm.

  Pris 300 kr/person

  Intensivkurs rullskidor klassisk 

  Söndagen den 13:e juni kl 10.00 – 12.00

  I en intensivkurs går vi igenom de olika momenten och övningarna för att du ska kunna ta nästa steg i klassisk rullskidåkning. Ingen förkunskap behövs. Om du inte har utrustning finns det att hyra i vår butik. 

  Pris 549 kr/person

  Nybörjarkurs rullskidor klassisk 

  Start tisdagen den 22:e juni kl 18.00

  Kursen består av 4 tillfällen på ca 90min. Här får du en bra möjlighet att lära dig åka rullskidor på ett effektivt sätt med bra teknik. Med endast 8 deltagare per ledare får du bra kvalitet och individuell feedback på din åkning.

  Pris 1 800 kr/person

  Nybörjarkurs rullskidor klassisk 

  Start tisdagen den 7:e sep kl 18.00

  Kursen består av 4 tillfällen på ca 90min. Här får du en bra möjlighet att lära dig åka rullskidor på ett effektivt sätt med bra teknik. Med endast 8 deltagare per ledare får du bra kvalitet och individuell feedback på din åkning.

  Pris 1 800 kr/person


  Anmäl dig till en kurs genom att maila till skidor@30k.se