Längdskidor

Kurser och privatlektioner


Att lära sig åka skidor på ett effektivt sätt kan vara en utmaning. Det är mycket teknik och koordination som ska stämma. Att ha någon som ger tips om bra teknikövningar samt ger input på detaljer i just din teknik kan vara väldigt värdefult. Våra instruktörer är erfarna inom längdskidträning och pedagogik så att du ska få ut så mycket som möjligt av en kurs eller lektion. Nedan kan du läsa om de olika uppläggen.

  Privatlektion

  Vi erbjuder privatlektioner där du får 60min kvalité med vår instruktör. Vi utgår från dina mål och förutsätttningar och anpassar lektionen till det som du vill förbättra. Du får med dig övningar hem som du har testat under träningspasset och som du sedan kan träna på på egen hand. Vid behov anväder vi kamera eller andra hjälpmedel för att du ska kunna effektivisera din skidåkning. Du väljer själv om du vill vara ensam och få en privatlektion eller om ni är ett par eller en mindre grupp som vill köra tillsammans. Skriv i bokningen hur många ni är och kort om vad ni vill få ut av lektionen. 

  Pris: 1 person: 690:-

  Pris: 2-4 personer: 390:-/person

  Pris: 5-8 personer: 290:-/person

  Spåravgift tillkommer

  Längdskidor kurs

  En skidkurs består av lektioner i grupp där du får en röd tråd att följa med ett tydligt mål. Kurserna är för dig som är nybörjare eller känner att du vill ta din skidåkning ett steg till.

  En kurs består av fyra tillfällen. Första gången kör vi inomhus i 30K:s lokaler i kvantumhuset. Där börjar vi med lite teori och information. Sen går vi över och kör en tekniklektion på våra Thorax Trainer (stakmaskiner). Efter det blir det en kort workshop i vallning och utrustning.

  De tre följande lektionerna sker på snö uppe på billingen och består av olika moment där du får lära dig alla delarna i klassisk skidåkning och hur du på ett bra sätt tar dig fram i spåren både uppför, på platten och i branta nedförsbackar. 

  Kurser vintern 2021:

  Nybörjarkurs klassisk med start 13:e jan kl 18.00-19.30 (fyra onsdagar, 1 800kr/person)


  Nybörjarkurs Skate med start 19:e jan kl 18.00-19.30 
  (fyra tisdagar, 1 800kr/person)

  Intensivkurs längdskidor nybörjare Klassik den 17:e jan kl 10.00-12.00 (En söndag, 600kr/person)

  Spåravgift tillkommer

  Anmäl dig till en kurs genom att maila till info@30k.se