Prova på triathlon/Träningstävling


I sammarbete med Skövde kommun


30K bjuder in till prova på triathlon på billingebadet. Ett jättebra tillfälle att testa nya utmaningar eller testa formen och träna på växlingar inför kommande tävlingar.


Datum 2019:

10:e juni – Supersprint (200m sim, 10km cykel, 2,5km löpning)

8:e juli – Sprint (400m sim, 20km cykel, 5km löpning)

29:e juli – Supersprint (200m sim, 10km cykel, 2,5km löpning)

12:e augusti – Sprint (400m sim, 20km cykel, 5km löpning)


Starttid 19.15, anmälan senast 19.00


Kostnad 50kr/deltagare

Om det är din första tävling finns personal på plats från 18.00 som kan savar på frågor och ge vädefulla tips.


Information

PM

Starttid 19.15

Obligatorisk genomgång 19.00 vid bassängkanten på Billingebadet

Växlingsområde och anmälan öppnar 18.00

Resultatlista publiceras på hemsidan.

Om detta är din första triathlontävling finns personal på plats från kl 18.00 som kan hjälpa dig med svar på ev. frågor och ge tips som kan underlätta de olika momenten.

Anmälan och nummerlapsutdelning sker på plats minst 15min innan start vid växlingsområdet.

Kostnad 50kr per gång.

Simning:

Simningen sker i billingebadets 50-meters bassäng. Uppdelning sker på banor där man får uppskatta sin simförmåga så att det blir mer jämt på banorna. Bana 1 = snabbast, bana 8 = långsammast. Uppstigning på kanten eller trappa.

Växling:

Sker på markerad ytan just utanför Billingebadet. Det är inte tillåtet att cykla i växlingsområdet. Cykelhjälm är obligatoriskt och det är ej tillåtet att cykla utan att hjälmen är fastspänd på huvudet.

Cykling:

Cykelbanan går norrut mot lerdalavägen, efter ca 1,5km svänger man vänster ut på lerdalavägen, efter 2,5 km kommer man till en vändpunkt och sen cyklar man samma väg tillbaka. Är det sprintdistans ska man cykla 4 varv och på supersprinten är det två varv. Vändpunkten vid varvning är vid växlingsområdet. Drafting (ligga på rulle) är ej tillåtet. Omkörning endast tillåtet på vänster sida. Trafikregler gäller och det finns bilar ute på banan, visa respekt för bilister och medtävlande. Banan är uppmärkt med skyltar och pilar som visar vart du ska cykla, kolla kartan innan start.

Löpning:

Löpningen sker på asfalterad cykelbana runt åsbotorpsjön. När du har rundat sjön efter 1,25km finns en vändpunkt och sedan springer du samma väg tillbaka, vid sprintdistans är det två varv på löpnigen och supersprint ett varv. Håll till höger under hela löpsträckan och visa hänsyn till medtävlande och andra som är ute på banan. Banan är uppmärkt med skyltar och pilar som visar vart du ska spring, kolla kartan innan start.

Vätskelagning

Vatten serveras i samband med varvning på löpningen, ta med dig egen vätska under cykelsträckan

Tidtagning

Vi försöker ta tid på de olika delmomenten samt en totaltid. För att underlätta tidtagningen ska du ropa ditt startnummer vid passering av tidtagningskontroll (efter simningen, ut på löpningen samt i mål.)

Numemrlapp

Nummerlappen som du får vid anmälan skall ej bäras under simningen men är obligatorisk på cykel och löpsträckan.

Om du måste bryta

Om du måste bryta loppet av någon anledning behöver du meddela en funktionär detta så att vi vet hur många som är ute på banan.

Dusch, omklädning och förvaring.

Billingebadet stänger strax efter att alla har simmat färdigt så vi kan tyvärr inte erbjuda dusch och omklädningsrum. Du kan förvara väskor mm i samband med växlingområdet och nummerlappsutdelningen.

Regler

Uppdateras inom kort

Banan

Simning och växlingsområdet

Simningen genomförs i Bilingebadets 50-metersbassäng. Vi delar upp oss på olika banor efter simförmåga. Uppstigning sker på kanten eller via trappa. Vid 200m simmar man fyra längder och vid 400m åtta längder. Efter simingen springer man sedan ut genom badets grindar ner till växlingsområdet. 


Cyklingen

Cykelsträckan går från billngebadet norr ut mot lerdala vägen. Man svänger sedan vänster ut på “raka linan” och forstsätter sen på den vägen tills man kommer till en vändpunkt efter totalt 5km. Banan är markerad med skyltar och flaggvakter vinns vid korsningen och vändpunkten. Det är dock de vanliga trafikreglerna som gäller så du som tävlande har väjningsplikt precis som vanligt och flaggvakterna kommer inte stoppa bilarna. Vid sprint cyklas banan 2 varv och på supersprint 1 varv.Löpningen

Löpbanan går på en asfalterad cykelbana runt åsbotorpssjön. Banan är markerad med pilar och efter 1,25km kommer du till en vändpunkt och springer sedan samma väg tillbaka. På sprint kör man två varv och varvar vid växlingsområdet. Supersprint är det bara 1 varv.